Houtlijn

tel

 

 

 

Het allerbeste hout, deskundig advies én scherpe prijzen, bel 010 - 511 56 03

Duurzaam en verantwoord

FSC® en PEFC gecertificeerd hout

Het allerbeste duurzame hout

De Houtlijn is zowel FSC® als PEFC-gecertificeerd. Dat geeft u de garantie van het allerbeste duurzame hout! En omdat wij ons hout zelf inkopen verzekeren we u ook van de scherpste prijs.

Vraag naar onze gecertificeerde producten

Wat is FSC®?

FSC® staat voor “Forest Stewardship Council®”, vrij vertaald “Raad voor goed bosbeheer”. Het is een internationale, onafhankelijke, niet-gouvernementele non-profitorganisatie. Zij werd in 1993 opgericht door boseigenaars, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties en zet zich in voor verantwoord bosbeheer wereldwijd.

FSC® stimuleert verantwoord bosbeheer door de certificering van verantwoord beheerde bossen volgens een aantal strikte principes en criteria en het labelen van het hout en houtproducten die uit deze bossen komt.

Wat is PEFC?

PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes en vormt een kader, waarbinnen nationale en regionale certificeringsystemen internationaal overeengekomen criteria op het gebied van duurzaam bosbeheer kunnen afstemmen op de lokale omstandigheden.

PEFC Nederland - Voor Duuzaam Bosbeheer

De normen voor bosbeheer van nationale PEFC-systemen steunen op de resultaten van intergouvernementele processen, zoals de Ministerconferentie voor de bescherming van bossen in Europa. Die conferentie ontstond uit de VN-Conferentie over milieu en ontwikkeling van 1992 in Rio de Janeiro en is een permanent proces. Zo bestaat de garantie dat, indien de Ministerconferentie (waarin de regeringen van 37 landen vertegenwoordigd zijn) het eens raakt over wijzigingen aan eender welk aspect van duurzaam bosbeheer, die veranderingen via PEFC-certificering in de praktijk zullen worden gebracht.

Sinds de lancering in 1999 is PEFC uitgegroeid tot ‘s werelds grootste organisatie voor boscertificering. Ze overkoepelt nationale systemen over de hele wereld en levert aan de verwerkende industrie, en vervolgens aan de markt, honderden miljoenen tonnen hout dat afkomstig is van tientallen miljoenen hectaren gecertificeerde bossen. PEFC kan terugvallen op een sterke basis van belanghebbenden, zoals de bosbouwsector, regeringen, handelsverenigingen, vakbonden en niet-gouvernementele organisaties.

Bezoek onze showroom & werkplaats

De kracht van De Houtlijn

  • Erkende houthandel met 25 jaar ervaring
  • Familiebedrijf voor advies & service
  • Uitsluitend de allerbeste houtsoorten
  • Eigen werkplaats, zagerij én schaverij
  • Duurzame (machinale) houtbewerking
  • Snel geleverd aan aannemer & particulier

Offerte aanvragen